RONDE

ronde

 

 

 

‘Rondé zou zomaar de meest succesvolle Nederlandse band van 2015 kunnen worden’, meldde 3FM. DJ Giel Beelen vertelde dat hij voor 2015 al zijn geld inzet op Rondé, ‘Frontvrouw Rikki Borgelt heeft zoveel charisma. En de nummers klinken, ik weet dat het cliché is om te zeggen, zó ontzettend catchy.’ aldus Beelen. Single ‘Run’ wordt op alle grote radio stations gedraaid en de agenda loopt vol.

Ondertussen richt de band zich op waar ze goed in zijn, liedjes maken en goede live shows doen. En genieten van de kans om snel ervaring om te doen. Want het is nog maar net begonnen. In januari 2014 zag Rondé voor het eerst het levenslicht. Ondanks de verschillende muzikale achtergronden, variërend van pop tot psychedelica, was er direct een klik. Voor ze het wisten, ontspoorde iets wat begon als schoolproject al gauw tot een band die door velen als ’het geluid van 2015’ wordt bestempeld. De vijfkoppige formatie – bestaande uit zangeres Rikki Borgelt (24), gitarist Armel Paap (21), toetsenist Adriaan Persons (18), bassist Cas Oomen (19) en drummer Sharon Zarr (21) – maakt dansbare indie pop en bracht op 8 oktober 2014 hun eerste single ’Run’ uit. Binnen no time werden ze hiermee door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en scoorden ze daar met ‘Run’ ook gelijk de ’Megahit’. ‘Run’ werd tot 2 maal(!) toe verkozen tot ’FavoRuudSchijf’ bij radio 538.

Zelfs voordat de single ’Run’ uit was, leefde er al veel aandacht rondom de band. Met slechts één demo online, wisten ze een tour langs bekende Nederlandse podia in de wacht te slepen. Zodoende kwam het dat hun eerste optreden plaats vond in ’de poptempel’ Paradiso. Hierna volgde snel meer shows, waaronder het Welcome To The Village festival en een voorprogramma van Nick Mulvey in Tivoli de Helling. Daarop volgde de Popronde, waar ze ondanks het 3 demo reglement met slechts één demo (Run) aan mee mochten doen. Tijdens de Popronde werd Rondé uitgeroepen tot OOR-Talent en speelden ze bij De Wereld Draait Door, 3FM en Radio 538. Uiteindelijk sloot de band 2014 af met een uitverkochte grote zaal van het Haarlemse Patronaat, waar ze speelden op het 3FM Serious Talent Festival.

Inderdaad, 2015 kan zomaar het jaar van Rondé worden!

 

WEBSITE | FACEBOOK | TWITTER | INSTAGRAM | SPOTIFY

 

 

Nu te horen

Gespeelde nummers

Aanmelden Nieuwsbrief